Praktijk voor zangles en stemcoaching

Biografie van Ada Klück

Van kind af aan heeft zingen me gelukkig gemaakt. Zingen is voor mij verbonden met puurheid en schoonheid. Ik ben altijd dankbaar voor de kleur die het aan mijn leven geeft. Na mijn opleiding solozang aan het conservatorium in Hilversum heb ik verder gestudeerd bij de zangpedagoog Herman Woltman. Ik ben gaan werken als zangeres in ensembles van verschillende samenstellingen en als oratorium- en liedzangeres. Naast het geven van concerten ben ik jarenlang als zangdocente verbonden geweest aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Sinds 2005 heb ik een eigen lespraktijk.

Ik verdiep me in de relatie tussen klank en bewustzijn. Als transformatietherapeut begeleid ik mensen in veranderingsprocessen. Ik leerde veel van het zingen van klanken in het lichaam. Vooral het improviseren heeft me veel vrijheid gegeven. Dit alles heeft ook zijn weerslag op mijn eigen zingen en op mijn werk als zangcoach. Dagelijks leer ik van mijn eigen waarnemingen en zelfonderzoek. Ik ben nieuwsgierig en laat me graag inspireren door nieuwe kennis en methodieken.

In 2014 heb ik de opleiding Pansori Living Sound afgerond. Een klankopleiding die de hoge frequenties ontwikkelt in de stem. Deze manier van zingen kan veranderingen en heling tot stand brengen op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau. Nieuwe wetenschappelijke onderzoeken in de kwantumfysica  bevestigen deze mogelijkheden. Een fascinerende nieuwe wereld is voor me opengegaan.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen  ( NVZ )

Geregistreerd als therapeut bij het NIBIG

Back to Top