Praktijk voor zangles en stemcoaching

Ervaringen van cursisten

Grotere vrijheid

Ik kom altijd ontspannen en blij uit de les, soms ook met het idee dat ik echt iets gesnapt heb, en verheug me al op het zingen thuis.Na verloop van tijd heb ik gemerkt dat ik een grotere vrijheid, meer zelfvertrouwen, maar ook wel meer stemvolume heb gekregen. Er wordt wel intensief aan de stem gewerkt, maar ik ervaar dat nooit als 'schools'. Wat mij heel veel brengt zijn de oefeningen in lichaamsbewustzijn en ontspanning.

Vivien

Een cursus lef!

Zangles bij Ada is een combinatie van plezier en ontwikkeling in mijn eigen tempo. Wat begon met de ambitie van het leren kennen van mijn stem werd voor mij al snel het beter leren kennen van mijzelf. Ada weet in haar zangbegeleiding mijn kern te raken op een veilige en prettige manier, nooit gehaast en altijd gericht op wat ik op dat moment kan. Het is een feest om mijn stem (geluid) te ontwikkelen en daarin te merken dat mijn stem staat voor heel veel meer in het leven. Een waardevolle ervaring, elke keer weer. Samengevat: de leukste cursus lef die ik ooit heb gedaan. Ik kan het iedereen aanraden die een stap naar zichzelf durft te zetten.

Albert

Heldere aanwijzingen

Ik vind het fijn dat je uitnodigt en heldere aanwijzingen geeft: dat stimuleert. Het is een benadering die me aanspreekt- niet alleen technisch leren zingen, maar met al je zintuigen en met aandacht voor je lijf. Je benadert het positief en helpt te proberen en te verbeteren. Ik leer meer te letten op hoe ik zing en het nodigt uit thuis te oefenen.

Judith

Persoonlijke aandacht

Ik heb zangles genomen om een betere stembeheersing te krijgen en minder schroom bij het zingen. Hierdoor heb ik er meer plezier in gekregen. Iedere les is weer een stapje in de goede richting van vrijuit en toch zuiver zingen. Ik ervaar tijdens de les de persoonlijke en stimulerende aandacht.

Roland

Belang van een goede ademhaling

Door Ada’s aanpak is mijn zangstem voller en krachtiger geworden. Het is ongelofelijk belangrijk hoe je met je adem omgaat. Daar werkt zij samen met jou aan. Van haar aanwijzingen kan ik ook weer tips doorgeven aan de zanggroep, waaraan ik leiding geef.

Marie

Zingen is heerlijk en spannend!

In de lessen van Ada bljkt het ook veel over mezelf te vertellen. Het gaat om veel meer dan 'mooi zingen'. Het is ook werken aan wezenlijke expressie. Dat is een veelkleurige en soms ook weerbarstige weg  naar binnen. Ada geeft daaraan veel ruimte en dat maakt haar lessen dan ook zeer boeiend voor mij.

Annemieke 

Back to Top