Praktijk voor zangles en stemcoaching

Wat leer je?

Tijdens de les werk je aan de basisvaardigheden voor een gezond stemgebruik. De verschillende aspecten van het zingen zoals adem, spiergevoel, articulatie, resonantie en muzikaliteit worden altijd met elkaar verbonden. Vanuit de geleerde en geïntegreerde basisvaardigheden groei je in de interpretatie van de zangstukken.

Jouw lichaam

Zingen doe je met je lijf. Voelen wat er in je lichaam gebeurt tijdens het zingen is net zo belangrijk als luisteren naar de tonen. Wanneer je de resonanties in het lichaam gaat ervaren, merk je dat dit de stem ondersteunt. In de lessen leer je te vertrouwen op je lichaam. Dit is essentieel om basis te geven aan de stem. Dit bereiken we door ontspanning en aandachtsoefeningen en door een juist ademgebruik.

Jouw stem

Ieder mens is anders. We onderzoeken welke aanwijzingen jou het zingen vergemakkelijken. Zo bouw je geen onnodige spanning op. Bovendien leer je zo je stem te sturen. Zingen is naast een inspirerende, verrijkende bezigheid ook een ambacht. Een ambacht waardoor jij je grenzen kunt verleggen en je stem steeds mooier en zuiverder kunt laten klinken.

Jouw repertoire

Naast de oefeningen werk je aan een lied of aria. Gaandeweg ontwikkel je een eigen repertoire. Natuurlijk kies je muziek die je mooi vindt. Ik adviseer je, zodat je ook muziek kiest die bij de ontwikkeling van je stem past.

Back to Top