Praktijk voor zangles en stemcoaching

Stemvorming

Voor koorleden, koren en koordirigenten

De inhoud van de cursussen of lessen stem ik af op specifieke wensen van de dirigent of -als je individuele stemvormingslessen wilt- van jou. Ik geef advies en ondersteuning aan koren bij stemtesten en audities.

Mooie koorklank

Onbalans in de adem, heesheid na de repetitie en moeit met de hoge tonen zijn veelgehoorde klachten van koorzangers. Voor een mooie koorklank is het van belang dat men de eigen stem leert kennen en goed leert gebruiken. Eerst afstemmen op de eigen klank en dan op het ensemble om je heen. Met concrete instructies kunnen koorzangers weer beter uit de voeten. 

Werkwijze

De lessen richten zich op stemvorming en het integreren van adem en klank. Het doel is meer te genieten tijdens de koorzang door op een natuurlijke en ontspannen manier te zingen. Ademhaling, articulatie, toonvorming en zuiverheid zijn altijd gerelateerd aan de lichamelijke ervaring en waarneming. De werkwijze - en het te gebruiken liedmateriaal - is afhankelijk van de specifieke vragen. In overleg kan er in kleinere of grotere groepen gewerkt worden en eventueel per stemgroep. De lessen kunnen variëren in tijd.

Wil je meer weten?

Bel of mail gerust, zodat we met elkaar de mogelijkheden kunnen bespreken.

Back to Top